Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: «Використання французької моделі комплексної безпеки у київських школах – це реально»

17 травня 2019 року, 9:59

У рамках реформування столичної галузі освіти Київ вивчає європейський досвід із організації безпеки. Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський у Парижі зустрівся з керівництвом Національної обсерваторії з питань безпеки та доступу до навчальних закладів (Observatoire national de la sécurité et de l'accessibilité des établissements d'enseignement) Жан Марі Шлере. Сторони обмінялися досвідом профілактики у сфері пожежної безпеки, фізичної безпеки та ліквідації наслідків екологічних і технічних надзвичайних пригод.

«Як показав досвід, ми рухаємось правильним шляхом щодо безпеки наших шкіл. Франція, а зокрема Париж, вже мають досвід організації заходів безпеки, і в сучасній Європі саме французька модель вважається однією із найефективніших. І наша столиця рухається у тому ж напрямку, активно займається посиленням безпеки дітей у закладах освіти міста. Уже встановлено тривожні кнопки та камери відеоспостереження, у планах змінити огородження закладів та відрегулювати автомобільний рух біля шкіл», – зазначив Валентин Мондриївський.

Крім безпосереднього захисту шкіл, у навчальних закладах Парижа регулярно ведеться контроль за станом будівель, а особлива увага приділяється електро- та пожежобезпеці. У той же час, організація безпеки передбачає нагляд за станом здоров’я учнів та контроль якості харчування. І в цих напрямках столиця України, як підтвердили французькі колеги, рухається правильно.

Валентин Мондриївський вважає, що за рік вже можна буде презентувати системні зміни у шкільному харчуванні та організації безпеки освітніх закладів, він запросив французьку делегацію відвідати Київ із візитом у відповідь.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]