Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відкрито «гарячу лінію» для роз’яснення процедури поховання родичам загиблих внаслідок військових дій окупанта

11 квітня 2022 року, 15:31

Для роз’яснення процедури поховання родичам загиблих внаслідок військових дій окупанта відкрито «гарячу лінію». Про це повідомляє Національна поліція України.
Оператори готові надати необхідну консультацію та роз’яснення.

Наразі у звільнених від російських військ населених пунктах поліцейські цілодобово працюють над пошуком та ідентифікацією загиблих мирних людей.

Номер «гарячої лінії»: 0 894 201 867.
Працює цілодобово.

У Національній поліції просять громадян використовувати телефонну лінію тільки за призначенням.

Зазначимо, що постраждалі від російської окупації можуть цілодобово отримати психологічну допомогу. Служба «телефону довіри» Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству працює цілодобово. Усі дзвінки є безкоштовними та анонімними:

  • 044-272-15-00 (з мобільного) або 15-00 (зі стаціонарного)

Як повідомляє Міністерство цифрової трансформації, для пошуку зниклих у передмісті Києва та Київській області нещодавно створили окремий бот: https://t.me/findme_kyivobl_bot.  Уперше така практика була успішно запроваджена в Гостомельській громаді та вже дає позитивні результати.

Нагадаємо, що потерпілі та свідки воєнних злочинів РФ проти цивільного населення можуть зафіксувати та надіслати докази за допомогою ресурсу: https://warcrimes.gov.ua.  Офіс Генерального прокурора разом з українськими та міжнародними партнерами створив цей ресурс для належного документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних російською армією в Україні. Задокументовані докази будуть використані для кримінального переслідування причетних до злочинів відповідно до українського законодавства, а також у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі та в спеціальному трибуналі після його створення. Також повідомити про злочин можна через застосунок «Київ Цифровий».

За даними Офісу Генерального прокурора, станом на 11 квітня в Україні від початку повномасштабного вторгнення РФ зареєстровано 5730 злочинів за ст. 438 Кримінального Кодексу «Порушення законів та звичаїв війни».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]