Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відреставрований комплекс фонтанів «Зорі та сузір’я» запрацював вперше за 40 років (+фото)

03 червня 2019 року, 14:05

З нагоди Дня захисту дітей на площі перед Київським Палацом дітей та юнацтва вперше за останні 40 років запрацював відреставрований комплекс фонтанів. Це пам’ятка архітектури, яка включає басейни та фонтани в монументальній мозаїці та є пам’яткою модернізму. На урочистій церемонії заступник голови КМДА Валентин Мондриївський привітав присутніх зі святом.

«Надзвичайно важливо реставрувати ті пам’ятки, які є історією нашого міста. Фонтани біля Палацу дітей та юнацтва – знакове місце для відпочинку киян, і мені приємно відзначити, що сьогодні ми дали нове життя цьому місцю», – зазначив Валентин Мондриївський.

Реставрація мозаїчного комплексу фонтанів Київського Палацу дітей та юнацтва розпочалася за дорученням міського голови у 2017 році. Замовником робіт було визначено КПДЮ. Координатором робіт виступив один із авторів мозаїки Володимир Мельниченко.

Довідково.

Споруда Київського Палацу дітей та юнацтва входить до переліку пам’яток культури місцевого значення. Будівля дитячого закладу зведена у 1962-1965 роках за проектом архітекторів Авраама Мілецького та Едуарда Більського. Також до зведення споруди долучились художники-монументалісти Ада Рибачук (вихованка Палацу), Володимир Мельниченко, скульптори Василь Бородай та Валентин Селібер.

Урочиста церемонія відкриття мозаїчного комплексу фонтанів Київського Палацу дітей та юнацтва

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]