Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відсьогодні Київський міський центр крові працюватиме цілодобово – Валентина Гінзбург

25 лютого 2022 року, 12:37

Відсьогодні, з 25 лютого, Київський міський центр крові переходить у цілодобовий режим роботи.

Щоденно з 8:00 до 18:00 працюватимуть пункти прийому донорів, а у нічну зміну фахівці перероблятимуть кров та її компоненти. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона пояснила, що таке рішення було прийнято для гарантування підтримання достатнього запасу крові і безперебійного забезпечення нею лікувальних закладів.

«Я вдячна киянам з те, що вони відгукнулися на вчорашній призив здати кров. Впродовж лише одного дня (24 лютого) до пунктів забору крові прийшли 494 мешканці столиці, це майже втричі більше, ніж в середньому зазвичай! Сподіваюся, що бажаючих ставати донором не поменшає і надалі, адже рятування життів – благородна та благословенна справа», – сказала Валентина Гінзбург.

Вона звернула увагу киян на те, що, у зв’язку з переходом на цілодобовий режим роботи, наразі працюватимуть 2 пункти забору за адресами: вул. Максима Берлинського, 12 (з 8:00 до 18:00) та Петра Запорожця, 26 (з 8:00 до 18:00).

Додаткову інформацію можна дізнатися за телефонами: 093-158-47-55 (Петра Запорожця, 26); 093-199-34-16 (Берлинського, 12).

Довідково: стати донором може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає протипоказань, визначених Міністерством охорони здоров’я України.

Перед дачею крові або її компонентів донор повинен дотримуватись певних правил:

           за 72 години не слід приймати ліки, які розріджують кров (аспірин, аналгін);

           за 48 годин не можна вживати алкогольні напої;

           за 2 години до донації утриматись від паління;

           перед донацієї потрібно приймати легку їжу (утриматись від вживання смаженого, гострого, солоного, копченого, виключити з раціону банани, яйця, молочні продукти та масло).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]