Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Будівництво ТРЦ на території книжкового ринку «Петрівка» наразі не планується» (+фото)

07 липня 2020 року, 10:35

Будівництво торговельно-розважального центру на території книжкового ринку «Петрівка» наразі не планується. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час зустрічі з представниками книжкового ринку «Петрівка».

За його словами, деякі засоби масової інформації нещодавно оприлюднили інформацію, нібито на місці книжкового ринку «Петрівка» планують побудувати однойменний ТРЦ, а сам ринок – знести. 

Також нібито адміністрація ринку повідомила підприємцям, що вони повинні переїхати на місце в районі ангарів на станції метро «Лісова», бо, мовляв, «бульдозери за день все знесуть» і книжкового ринку на Петрівці не буде.

«Ми вивчили документи. За даними реєстру прав власності, книжковий ринок розташований на двох орендованих земельних ділянках за адресою: вулиця Степана Бандери, 10 в Оболонському районі столиці.  Цільове призначення земельних ділянок – для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торгово-розважального комплексу та паркінгу. Орендар – ТОВ «Книжковий ринок». Також детальним планом території в межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, Московського проспекту, Набережно-Рибальської, залізничної колії на зазначених ділянках передбачено розміщення ТРЦ відповідно до цільового призначення земельних ділянок. Утім, на цей час, згідно з даними електронної бази документообігу Департаменту архітектури, на ці ділянки містобудівні умови та обмеження не надавались! Тому, хто і навіщо підбурює людей – треба з’ясувати», – наголосив Віталій Кличко.

Він закликав представників книжкового ринку провести детальну розмову з керівництвом ринку і обговорити робочі відносини.

«Міська влада відстоюватиме інтереси громади міста. У правовому полі. І я звертаюся до правоохоронців: взяти на контроль це питання і не допустити протизаконних дій», – зазначив Віталій Кличко.

Зустріч із представниками книжкового ринку «Петрівка»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]