Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «До місцевих бюджетів потрібно зараховувати не менше 80% ПДФО»

16 вересня 2019 року, 17:34

До місцевих бюджетів потрібно зараховувати не менше 80% податку з доходів фізичних осіб. Таку пропозицію щодо формування показників Держбюджету на 2020 рік схвалило правління Асоціації міст України на своєму засіданні у Києві.

«Ми вважаємо, що необхідно встановити частку зарахування до бюджетів місцевого самоврядування податку на доходи з фізичних осіб в обсязі не менше 80% для належного забезпечення виконання делегованих державою повноважень», – зазначив голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко.

Разом із тим, АМУ пропонує підтримати територіальні громади, що хочуть стати дружніми до дітей та молоді, та збільшити частку ПДФО, що зараховується до таких місцевих бюджетів: на 1% для територіальних громад, що визнані кандидатами на отримання статусу «Громада, дружня до дітей та молоді»; на 3% для територіальних громад, що мають статус «Громада, дружня до дітей та молоді».

Також пропонується передбачити у державному бюджеті на 2020 рік субвенцію на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад у розмірі 5 млрд гривень.

З метою посилення контролю (відповідальності) за сплатою податку на доходи фізичних осіб податковими агентами, а саме підрозділами юридичних осіб незалежно від їх статусу за фактичним місцем здійснення ними діяльності, поновити норми Податкового кодексу України в частині встановлення контролю за сплатою податку з боку Державної податкової служби України.

Також Асоціація пропонує спрямувати 20% субвенції на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, розподіливши кошти між бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад – залежно від протяжності вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]