Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ отримав від Уряду США спецтехніку та генератори для роботи на котельних та станціях теплопостачання столиці

15 грудня 2022 року, 12:54

Київ отримав від Уряду США спецтехніку та генератори для роботи на котельних та станціях теплопостачання столиці: 4 екскаватори та понад 130 генераторів. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Київ отримав від Уряду США спецтехніку та генератори для роботи на котельнях та станціях теплопостачання столиці. За програмою міжнародної технічної допомоги USAID Проект енергетичної безпеки надав КП «Київтеплоенерго» на безоплатній основі 4 екскаватори та понад 130 генераторів. Нові екскаватори-навантажувачі JCB допоможуть аварійникам оперативно усувати пошкодження тепломереж та відновлювати теплопостачання киянам. Сучасні екскаватори вже доставлені в столицю та найближчим часом будуть задіяні в роботі», – зазначив мер Києва.

Наразі в усіх районах міста працюють 38 аварійних бригад «Київтеплоенерго». Щоденно вони усувають 30-40 пошкоджень на тепломережах. Нова сучасна спецтехніка дозволить оперативно та точно проводити розриття ґрунту, а значить пришвидшить виконання аварійних робіт.

Дизельні генератори, надані USAID, передали на котельні, теплоелектроцентралі, станції теплопостачання, а також для потреб диспетчеризації та зв’язку. Це ті об’єкти, які важливо забезпечити незалежними джерелами живлення. За допомогою генераторів вдасться зменшити перерви у постачанні тепла киянам у випадку аварій та налагодити зв’язок між підрозділами «Київтеплоенерго» у разі тривалої відсутності електропостачання.

«Ми прагнемо організувати безперебійну роботу теплової інфраструктури, щоб лікувальні заклади, соціальна сфера та житлові будинки були з теплом. Тому перш за все забезпечили генераторами ті котельні, де існують труднощі із резервним електроспоживанням для обладнання. Це скоротить терміни відсутності тепла у домівках киян під час відключення електрики. Київ вдячний Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та USAID Проекту енергетичної безпеки за розуміння потреб енергетичної галузі, якісний супровід наданої технічної допомоги на всіх етапах – від заявки на надання технічної допомоги до її безпосереднього отримання», – наголосив Віталій Кличко.

Також за сприяння USAID Проект енергетичної безпеки у Києві цього року замінили 11 км тепломереж, пошкоджених внаслідок ракетних обстрілів. Для цього Уряд США передав труби та обладнання вартістю 1,3 млн доларів. Це дозволило відновити централізоване теплопостачання для понад 20 000 мешканців Києва. Програма відновлення тепломереж реалізована на 6 ділянках у Подільському, Шевченківському, Оболонському та Святошинському районах, де інфраструктура міста зазнала найбільших руйнувань.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]