Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ підготувався до опалювального сезону завчасно

02 жовтня 2020 року, 12:28

Київ підготувався до опалювального сезону завчасно і готовий до запуску тепла. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання від ЗМІ.

«Місто заздалегідь підготувалось до початку опалювального сезону. І, якщо буде потреба, ми вже можемо подавати тепло. На сьогодні до включення опалення готові 93 відсотки будинків, що обслуговують комунальні підприємства», – сказав Віталій Кличко.

Утім, за словами мера, проблеми можуть виникнути у ЖБК, ОСББ, відомчих будинків, які не обслуговує «Київтеплоенерго». Ці будинки готові до прийому тепла тільки на 40% відсотків.

«Я в черговий раз закликаю управляючі компанії таких будинків негайно здійснити всі необхідні регламентні роботи. Якщо потрібна допомога – місто може її надати. Також необхідно перевірити, чи немає заборгованості за попередні роки. І якщо є – погасити її!» – наголосив мер.

Щодо ремонту теплотрас, він зазначив, що столиця продовжує масштабне оновлення тепломереж. Цим не займалися в Києві комплексно десятки років.

«За два останніх роки ми вже замінили 230 км теплотрас на найбільш аварійних ділянках. Також усунули 6,5 тисячі пошкоджень на тепломережах та пошкоджень, що виникли в результаті гідравлічних випробувань. Роботи багато, бо господарство велике і довго було занедбаним. Оновлення мереж – це і колосальні кошти. Але ми взялися. І продовжимо цю роботу», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]