Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада подовжила пільги для столичного бізнесу

24 грудня 2020 року, 21:06

Депутати Київради підтримали подовження пільг для підприємців столиці, що несуть збитки через обмеження, запроваджені у зв’язку з пандемією коронавірусу. За таке рішення проголосували 94 депутати. 

«Ми підтримали збереження на наступний рік преференцій для підприємців, що Київ запровадив іще в березні. Рішення передбачає як подовження пільг, що місто вже надало, так і встановлення їх для інших категорій підприємців. Це дозволить їм зберегти робочі місця. І головне – свій бізнес», – сказав мер Києва Віталій Кличко. 

Відповідний проект рішення, зокрема, передбачає, що:

- на період карантину, коли бізнес фактично не працює, сплата за договорами розміщення засобів пересувної та сезонної торгівлі – незалежно від розміру плати, визначеної у договорах оренди, – становитиме 1  гривню;

- також і надалі діятиме зменшена вартість оренди комунального майна – на 50%;

– для ресторанного бізнесу, пересувної та сезонної торгівлі на 50 % зменшується пайова участь в утриманні об’єктів благоустрою.

Перелік пільг, що пропонує місто, не потребує внесення змін до існуючих договорів.

Як зазначив мер столиці, пільги діятимуть до моменту завершення карантинних обмежень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]