Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада спрямувала 402 млн гривень на підтримку «Київпастрансу» та «Київського метрополітену»

22 грудня 2020 року, 14:06

Київська міська рада перерозподілила видатки загального фонду бюджету міста на 2020 рік та спрямувала 402 млн грн Департаменту транспортної інфраструктури КМДА – на підтримку транспортних підприємств міста – «Київпастрансу» та «Київського метрополітену». За таке рішення проголосували 114 депутатів.

Так, 5,9 млн гривень спрямують на потреби «Київпастрансу». 396,1 млн гривень – «Київського метрополітену».

Кошти були залучені у зв’язку з економією видатків, пов’язаних із компенсацією за пільговий проїзд окремих категорій громадян за міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам».

«Комунальні транспортні підприємства міста отримали значні збитки, адже з 17 березня до 25 травня цього року у зв’язку з пандемією коронавірусу столичний метрополітен не перевозив пасажирів взагалі. Але в той же час підтримував свою інфраструктуру. «Київпастранс» увесь цей час працював, але, звісно, що перевезення були збитковими. Тому сьогоднішнє рішення – дуже важливе для підтримки транспортної галузі міста. Ці кошти будуть спрямовані на відшкодування втрат доходів у зв’язку з припиненням регулярних перевезень. Головним чином, аби співробітники цих підприємств отримали зарплатню в повному обсязі. І щоб громадський транспорт Києва і далі працював без збоїв і перевозив пасажирів», – зазначив Віталій Кличко.

Пленарне засідання І сесії Київської міської ради ІХ скликання (22 грудня)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]