Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Комендантська година в Києві запроваджена на півтори доби: з 17:00 26 лютого до 08:00 28 лютого

26 лютого 2022 року, 21:31

Комендантська година в столиці запроваджена на півтори доби: з 17:00 26 лютого до 08:00 28 лютого. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в своєму відеозверненні.

"Для захисту мешканців і їх безпеки ми вимушено запровадили від сьогодні – з 17:00 комендантську годину. Яка триватиме до 28 лютого, 08:00 години. Тобто, півтори доби. У цей час рух власним транспортом, окрім того, що має спецперепустки, заборонено. Місто живе в умовах воєнного стану. Прошу всіх це розуміти. Бо на вулицях небезпечно і наші захисники продовжують виявляти і знешкоджувати диверсантів”, – повідомив Віталій Кличко.

Мер Києва сказав, що цивільні особи, які перебуватимуть на вулиці у період комендантської години без спецперепустки, вважатимуться членами диверсійно-розвідувальних груп ворога. Вийти з домівок люди можуть у разі оголошення повітряної тривоги, щоб прослідувати у найближче укриття.

“Тому я прошу всіх зберігати витримку. І залишатися вдома або в укриттях”, – звернувся Віталій Кличко до киян.

Він повідомив, що всі об’єкти критичної інфраструктури міста працюють.

Громадський транспорт наразі не працює. Метро – теж. Підземні станції метрополітену працюють в режимі укриття.

Також мер Києва подякував бізнесу, який відгукнувся на заклик міської влади надати допомогу людям, які цього потребують. А саме – харчами, водою та предметами першої необхідності тим киянам, які пребувають в укритті в метро, пораненим в лікарнях, бійцям тероборони.

“Ніч буде теж складною. Війська все одно рвуться до Києва. Разом вистоїмо! Ми захищаємо свою землю, своїх дітей, майбутнє своєї держави! Слава Україні!” – наголосив Віталій Кличко.

 

Переклад жестовою мовою відеозвернення мера Києва Віталія Кличка

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]