Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Коцюбинське повинне стати частиною Києва»

14 липня 2020 року, 9:44

Селище міського типу Коцюбинське повинне стати частиною Києва. Це, насамперед, в інтересах мешканців селища. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Ми вважаємо Коцюбинське частиною Києва. Бо селище міського типу є своєрідним анклавом на території столиці і не має шляхів автомобільного сполучення із жодним іншим населеним пунктом. Коцюбинське сьогодні не входить до жодного з адміністративних районів Києва і штучно підпорядковане в сферах освіти та медицини Ірпінській міській раді. Натомість мешканці Коцюбинського користуються соціальною та комунальною інфраструктурою столиці. Бо фактично проживають в Києві. І вони повинні мати такі ж права, що і кияни. А не їхати в той же Ірпінь за отриманням довідок і сервісів», – наголосив мер столиці.

Він додав, що мешканці селища давно виступають за приєднання Коцюбинського до Києва, а Київрада підтримала таке прагнення.

«Сьогодні деякі політики намагаються лобіювати приєднання Коцюбинського до Бучанського району, що є нелогічним ані з територіальної, ані з інфраструктурної, ані з соціально-економічної точки зору. Тепер рішення про приєднання Коцюбинського до Києва – виключно за парламентом. І депутати мають виходити суто з інтересів жителів Коцюбинського, а не керуватися іншими міркуваннями та мотивами», – зауважив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]