Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми плануємо встановити у Києві 8 тисяч камер відеоспостереження»

01 жовтня 2016 року, 16:45

На вулицях Києва планують встановити 8 тисяч камер відеоспостереження. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу Newsone.

«У зв’язку з бойовими діями на Сході України велика кількість незареєстрованої зброї перебуває на руках у громадян. Розуміючи, що криміногенна ситуація у Києві змінилася не в кращий бік, ми збільшили фінансування програми «Безпечна столиця», в рамках якої спочатку буде встановлено 4 тисяч камер відеоспостереження, а загалом ми плануємо встановити 8 тисяч камер, - зазначив Віталій Кличко. - Всі зображення будуть виводитися на центральний сервер, який буде розташований у КМДА і також у правоохоронців. Ця система достатньо ефективно зарекомендувала себе в Ізраїлі. Вона дозволяє розпізнавати обличчя, а отже робити повну ідентифікацію людей, які скоїли правопорушення”, - наголосив мер Києва.

Мер також зазначив, що більшість побутових правопорушень скоюють в стані алкогольного сп’яніння. Саме тому за його ініціативою Київрада ухвалила рішення про обмеження продажу алкоголю у нічний час. 

«Така практика щодо обмеження продажу алкогольних напоїв в нічний час існує у США, Німеччині та багатьох європейських країнах», - зауважив Київський міський голова.

Коментуючи питання щодо розширення повноважень українських поліцейських, Віталій Кличко зазначив, що це – необхідний крок. 

«Я переконаний, що у поліції повинно бути більше прав. Поліцейські відповідають за забезпечення правопорядку. Мене вивела з рівноваги ситуація, коли у Києві група молодиків їздила по місту зі швидкістю 200 км на годину, поліцейські переслідували цю автівку, зверталися багато разів з вимогою зупинитися. Врешті-решт через поранення загинув один з хлопців, що перебував у автівці, а на лаві підсудних опинився поліцейський, хоча там має бути водій, який нісся по місту 200 км на годину і наражав на небезпеку мешканців, - наголосив Віталій Кличко. – З цього приводу я консультувався з американцями і німцями, які працюють в правоохоронних органах. І  вони кажуть, що поліцейські були неправі в тому, що достатньо пізно застосували зброю. У США давно б зупинили цю автівку всіма можливими засобами, оскільки вона становила загрозу для мешканців», - зазначив мер Києва. 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]