Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми запровадимо кардинальну реформу медичної галузі в столиці»

14 червня 2016 року, 14:29

Столична влада напрацьовує і незабаром презентує концепцію розвитку системи охорони здоров’я, яка передбачає кардинальну реформу медичної галузі в столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції Київської міської клінічної лікарні № 14.

Мер оглянув лікарню, на території якої (більше 5 га) розташовано багато старих занедбаних будівель.

«Ми бачимо, в якому жахливому стані тут будівлі. Ці корпуси були побудовані у 80-ті і 90-ті роки. Був запланований ремонт, на який виділялися космічні суми. Будемо говорити відверто – просто освоювалися гроші. Наразі будівництво заморожене. Потреби в такій кількості медичних площ немає, і, до того ж, ці будівлі вже не відповідають сучасним потребам і стандартам», – зазначив Віталій Кличко. 

Він підкреслив, що у Києві величезні площі медзакладів використовуються неефективно, а місто виділяє чималі кошти.

«Найближчим часом ми будемо презентувати програму розвитку столичної медицини.  Ми запровадимо кардинальну реформу медичної галузі в Києві. Також презентуємо і програму медичного страхування. Всі ми розуміємо, що абсолютно безкоштовної медицини не може бути. Наше ключове завдання – надання сучасних медичних послуг всім, хто їх потребує», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]