Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко на з’їзді ЄНП говорив із європейськими політиками про Україну

20 листопада 2019 року, 16:31

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у з’їзді Європейської народної партії, що цього року відбувається у столиці Хорватії Загребі.

Сьогодні у Загребі про майбутнє європейської політики, зокрема, і щодо України Віталій Кличко говорив із головою Європейської ради Дональдом Туском, Єврокомісаром із питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханнесом Ханом, спецпредставником президента Єврокомісії по Україні Елмаром Броком, іншими європейськими політиками.

«Важливо сьогодні бути тут, обговорювати з європейськими колегами ті спільні виклики, які європейська спільнота може подолати тільки консолідованими зусиллями. Для України дуже важливо не сходити з порядку денного європейської політики, важлива подальша допомога і підтримка наших партнерів у протистоянні російській агресії, в посиленні санкцій проти Росії. Важлива підтримка у втіленні реформ, що критично необхідні Україні. Бо наша ключова мета незмінна – стати частиною великої європейської родини», – підкреслив Віталій Кличко.

З’їзд Європейської народної партії зібрав понад 2 тисячі учасників – зокрема, лідерів держав та голів урядів із 40 країн. Члени ЄНП повинні сьогодні обрати нове керівництво партії. Зокрема, Дональда Туска мають обрати президентом Європейської народної партії.

Також на з’їзді обговорять стратегії ефективної боротьби з кліматичними змінами, розширення прав і можливостей молоді та питання вступу до ЄС двох західнобалканських держав.

Європейська народна партія – найбільша та найвпливовіша загальноєвропейська політична сила, заснована у 1976 році. Партія, що налічує 84 партії-члена та партнера із 43-х країн, захищає цінності та принципи сильної і демократичної, прозорої та об’єднаної Європи. ЄНП послідовно підтримує рух України до Європи та збереження санкцій проти Російської Федерації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]