Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко побував біля пошкодженого 24-поверхового будинку в Голосіївському районі, куди вночі влучили уламки російського дрону (+фото)

30 травня 2023 року, 13:59

Мер Києва Віталій Кличко побував біля 24-поверхового будинку в Голосіївському районі, куди вночі влучили уламки російського дрону. В будинку сталася пожежа, зруйновані квартири на верхніх поверхах. Евакуйовані 20 мешканців. Одна мешканка будинку загинула, четверо – травмовані. Про це Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Пошуково-рятувальні роботи тут вже завершені. КАРС почав розбирати аварійні елементи будинку. Вивозять із двору пошкоджені автівки мешканців. Вночі з пошкодженого будинку евакуювали 20 мешканців. Одна людина загинула, чотири – травмовані. Комісія вже оглядає ступінь пошкоджень, аби якнайшвидше приступити до робіт з відновлення будинку», – зазначив мер Києва.

Віталій Кличко зауважив, що ймовірність повітряних атак дуже висока та закликав киян не нехтувати власною безпекою та не ігнорувати сигналів тривоги.

«І не виходьте на балкони та вулиці спостерігати за тим, як працює ППО. Бо вночі в будинку в Голосіївському районі загинула жінка, яка вийшла на балкон подивитися, як збивають дрони», – повідомив Віталій Кличко.

Загалом минулої ночі вибухи пролунали у багатьох районах столиці. За попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 20 безпілотників «Shahed».

Внаслідок падіння уламків є руйнування в різних районах Києва.

Крім 24-поверхівки, в її дворі пошкоджені багато автівок мешканців. Також у Голосіївському районі пошкоджений дах приватного будинку. В Печерському районі уламками пошкодило автомобілі. В Дарницькому – внаслідок падіння уламків горіли два приватних будинки та припарковані авто. В Дніпровському та Деснянському районах палаючі уламки впали на зелені зони. В Подільському – на нежитлову забудову. В Святошинському районі уламки впали на територію одного з підприємств.

Загалом, внаслідок нічної атаки, одна людина загинула, 11 постраждали. Із них: 6 людей отримали медичну допомогу амбулаторно, п’ятьох госпіталізували. Наразі в лікарнях міста перебувають 3 особи.

Пошкоджений 24-поверховий будинок у Голосіївському районі, куди влучили уламки російського дрону в ніч на 30 травня (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]