Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко подав позов до суду на канал «1+1»: «Проти мене розгорнута широка кампанія з дискредитації. І я буду захищатися законними методами»

26 липня 2019 року, 12:26

Мер Києва Віталій Кличко та його брат Володимир подали позов до суду на канал «1+1». Про це Віталій Кличко заявив на прес-конференції в Києві. За словами мера столиці, ні дня не проходить щоб один із найрейтинговіших каналів не згадав його недобрим словом. 

«Проти мене розгорнута широка кампанія з дискредитації. Це – й інформація про якісь надумані провадження проти мене. Які, до речі, ініціюють соратники Януковича. А також ні дня не проходить щоб один з найрейтинговіших каналів не згадав недобрим словом київського мера.  Як уже говорив, я захищатиму свою честь і гідність у суді. Я і мій брат подали позов до суду на канал «1+1», який поливає нас брудом. На мені вирішили не зупинятися – добралися і до Володимира. І як можна говорити про незаангажованість каналу, коли його керівник є не тільки представником політичної сили, а його називають одним з претендентів на голову КМДА? Так от, мені байдуже на різних претендентів і їх амбіції, але очорняти мою репутацію я не дозволю. Я багато на неї працював. Тому буду захищатися законними методами. Про наступ на свободу слова тут не йдеться», – заявив Віталій Кличко. 

Він навів кілька прикладів маніпуляцій. Один із них – викривлення інформації щодо вартості нового пішохідно-велосипедного мосту. 

«Сам міст не коштує 400 мільйонів! Це сума за кілька проектів. Міст, як і заявляли, коштував 270 мільйонів. До того ж, зазначу, ми розрахувалися ще тільки за матеріали і конструкцію. Із 400 мільйонів місто заплатило поки що 210. Інші ж кошти – на рахунках столиці!» – наголосив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що одразу після завершення будівництва міська влада звернулася до Інституту судових експертиз і КРУ аби перевірили відповідність вартості заявлених матеріалів і робіт. Також після публікацій у ЗМІ всі витрати перевіряє НАБУ. І місто чекає на висновки. 

Також мер зазначив, що розповсюджується чимало маніпулятивної інформації щодо будівництва Шулявського мосту.  

«Роботи там відбуваються за графіком. Але, хочу наголосити. Так, у  нас є головний виклик. Питання зі знесенням 5-го цеху. Яке, я переконаний, затягується навмисне. Більше року спільних нарад і численних звернень до уряду та фонду Держмайна не вирішують цієї проблеми. Складається враження, що для фонду Держмайна ринок секонд-хенду, який знаходиться в цеху, більш важливий, ніж повноцінна, вчасно збудована розв’язка. Або справа дещо в іншому – в приватизації «під шумок» всього заводу, «паровозом» якої намагаються зробити місто. Доведеться, мабуть, звертатися до Президента з цього питання», – наголосив мер столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]