Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав, як працюють та навчаються столичні рятувальники (+фото, відео)

05 березня 2020 року, 13:55

Мер Києва Віталій Кличко показав, як працюють та навчаються столичні рятувальники. Відповідне відео він опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Друзі! І далі розповідатиму вам про людей нашого міста. Тих, хто працює в Києві і для киян. Сьогодні історія про столичних рятувальників. Чи знаєте ви, що щодобово в Києві стається понад 40 надзвичайних ситуацій, які ліквідують рятувальники Головного управління ДСНС столиці? Тільки минулого року вони більше 13-ти тисяч разів виїжджали на виклики. Погасили майже 6,5 тисяч пожеж. Врятували 278 людських життів», – зазначив Віталій Кличко.

Зокрема, він розповів про 18-ту Державну пожежно-рятувальну частину Святошинського району, де працюють 60 рятувальників, та яка обслуговує велику частину міста. 

«Графік у рятувальників – напружений, добу працюють, три відпочивають. Якщо стається велика пожежа або оголошене штормове попередження, – зміну підсилюють. Часто за допомогою до рятувальників звертаються правоохоронці та лікарі швидкої. То драбина потрібна, то квартиру відкрити. А буває, що й котів із дерев доводиться знімати. Очолює частину 28-річний капітан цивільного захисту Віталій Володимирович Москаленко. Мій тезка. Каже, що з дитинства мріяв стати пожежником. Щодня, йдучи до школи повз Лугинську пожежну частину (це Житомирська область, де він народився), Віталій із цікавістю спостерігав за рятувальниками. І мріяв, що колись стане таким же хоробрим, професійним, боротиметься з вогнем і рятуватиме людей. Тому одразу після школи вступив до Національного університету цивільного захисту України в Харкові. Після університету, як і мріяв, потрапив працювати в столицю. Був заступником начальника однієї з частин. А п’ять років тому і сам очолив 18-ту пожежно-рятувальну частину Києва», – написав мер Києва.

За його словами, три роки поспіль ця частина посідає перші місця на спортивних змаганнях серед рятувальників столиці. Там постійно проводять і теоретичні заняття.  У частині є свої спортзал та їдальня, кімната відпочинку. Щодня хлопці відпрацьовують спільні дії, моделюючи роботу з ліквідації надзвичайної ситуації. Аналізують помилки. На виклик збираються дуже швидко. За лічені секунди автомобілі буквально «вилітають» із воріт. 

Віталій Москаленко – начальник 18-ої частини каже, що сьогодні у київських рятувальників є новітня техніка та сучасні засоби індивідуального захисту. А нові спецавтомобілі, що нещодавно отримали наші пожежники, оснащували з урахуванням їх побажань. Тому така машина – це своєрідна пересувна пожежна частина. У ній є все необхідне, аби надати своєчасну допомогу людям. 

«За останніх кілька років для потреб рятувальників місто передало 20 багатофункціональних нових авто, понад 200 комплектів захисного спорядження, 220 комплектів спецодягу. І це – найменше, що ми можемо зробити для тих, хто щодня ризикує своїм життям для порятунку людей», – наголосив Віталій Кличко. 

Робота столичних рятувальників

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]