Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Попри всі спекуляції, артефакти, знайдені на Поштовій, будуть збережені» (+відео)

21 червня 2018 року, 14:48

Попри всі спекуляції, артефакти, знайдені на Поштовій площі, будуть збережені, і археологи зможуть продовжити розкопки. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи ухвалення Київрадою рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі.

Новий проект рішення був напрацьований спільно із головою фракції «Обʼєднання «Самопоміч» Сергієм Гусовським та підтриманий у залі 68 депутатами Київради.

Документом, зокрема, передбачається залучити міжнародних експертів і фахівців із археології та консервації до проведення археологічних розкопок. Та до визначення об’єктів культурної спадщини, які підлягають консервації та музеєфікації на місці. Згідно рішення, відбудеться відкритий міжнародний конкурс із музеєфікації артефактів та організації публічного простору на Поштовій площі.

У документі йдеться і про створення при КМДА комунального закладу «Центр консервації предметів археології», який вивчатиме способи можливої консервації подібних знахідок та займатиметься їх втіленням.

Також для того, щоб забезпечити подальші археологічні дослідження,  рішення передбачає створення нового проекту укріплення об’єкту розкопок.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]