Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав колектив Київського метрополітену із Днем метро (+відео)

05 листопада 2018 року, 16:05

Мер Києва Віталій Кличко привітав колектив Київського метрополітену із Днем метро та вручив кращим фахівцям подяки міського голови за сумлінне виконання професійних обов’язків.

«Вітаю весь ваш великий колектив з професійним святом – Днем Київського метрополітену. 58 років тому у житті столиці відбулася дуже важлива подія – пуск перших п’яти станцій метро. Сьогодні їх 52! – сказав Віталій Кличко. – Але перед нами стоїть не менш серйозне завдання – прокласти лінії метро на Виноградар і Троєщину. Аби зробити життя сотень тисяч киян комфортнішим».

Мер нагадав, що наразі відбувається тендер на будівництво метро на Виноградар. І місто докладає максимум зусиль, щоб 2019-й став роком відновлення і розвитку столичного метрополітену. Також сьогодні тривають переговори із китайським консорціумом щодо проекту метро на Троєщину.

Разом із тим, Віталій Кличко зауважив, що в результаті підвищення тарифів на перевезення у громадському транспорті у липні цього року був віднайдений і ресурс для підвищення зарплати співробітникам метрополітену на 25%. 

Віталій Кличко подякував колективу підприємства за сумлінну працю, недоспані ночі, відданість професії та відданість столиці України.

«І вдень, і вночі ви робите велику і важливу роботу. Щоб 1,5 мільйона пасажирів щодня, скориставшись метро, могли швидко доїхати на роботу чи у своїх справах. А щороку ви перевозите півмільярда пасажирів! Це колосальні цифри!» – зазначив він.

Віталій Кличко вручив подяки міського голови за сумлінне виконання посадових обов’язків шести найкращим співробітникам комунального підприємства.

Нагадаємо, 6 листопада 1960 року відбувся запуск перших п’яти станцій метро – «Вокзальна», «Університет», «Хрещатик», «Арсенальна» та «Дніпро». Сьогодні у Київському метрополітені працює майже 8 тисяч працівників за 350-ма професіями. 68% спеціалістів працюють у шкідливих та особливо шкідливих умовах, 10% – постійно вночі.

Київський метрополітен має 52 станції, зокрема найглибшу в світі – «Арсенальна» (розташована на глибині 105,5 метрів); майже 70 км тунелей, рейок, стрілочних переводів, шпал; 822 вагони, 130 поїздів для пасажирів щодня; 3 депо, 17 структурних підрозділів.

За останніх чотири роки було модернізовано 135 вагонів метро та реконструйовано станцію «Лівобережна». Наразі тривають ремонтні роботи на станції «Святошин».

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]