Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав відомого українського художника Івана Марчука, який сьогодні відзначає 85-річчя

12 травня 2021 року, 12:31

Мер Києва Віталій Кличко привітав відомого українського художника Івана Марчука з Днем народження. Сьогодні художник відзначає своє 85-річчя.

«Сьогодні святкує свій День народження один із найвидатніших українських художників – Іван Степанович Марчук. Єдиний з українців, хто увійшов до списку «TOP 100 LIVING GENIUSES». Засновник власного стилю у живописі – «пльонтанізму» – що нагадує плетіння тонких ниток. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член «Золотої гільдії» Академії сучасного мистецтва у Римі. Іван Степанович – людина, яка поєднує унікальний талант, несамовиту працездатність і любов до рідної землі. «Вся Україна у мене в душі, у голові, я буквально ношу її на плечах», – так каже про себе великий Майстер. І Україна віддячує йому всенародною любов’ю», – написав Віталій Кличко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Мер столиці переконаний, що найкращою пошаною таланту видатного художника має стати персональний музей Івана Марчука у Києві.

«Міська влада знайшла в історичній частині столиці приміщення для облаштування музею. І після отримання колекції робіт від митця ми готові розпочати відповідні роботи», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]