Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко розповів, як оборонялася, жила і працювала столиця протягом двох років повномасштабної війни. Та опублікував відео про перші тижні після варварського вторгнення росії

24 лютого 2024 року, 11:04

Мер Києва Віталій Кличко розповів у цифрах про те, як оборонялася, жила і працювала столиця протягом двох років повномасштабної війни. Також у своєму Telegram-каналі він оприлюднив відео про останні тижні напередодні широкомасштабного вторгнення росії та перші тижні після початку повномасштабної війни.

«Два роки широкомасштабної війни столиця оборонялася, жила і працювала. А загалом уже 10 років Україна відбивається від російського агресора. Ми – кожен на своєму місці – робимо все для Перемоги й звільнення нашої держави від російських варварів. Ми шануємо памʼять наших полеглих захисників, допомагаємо їх родинам. Спрямовуємо кошти військовим, оновлюємо пошкоджену інфраструктуру, забезпечуємо життєдіяльність столиці. Я дякую киянам, які стали пліч-о-пліч в перші дні і тижні повномасштабної війни, аби Київ – серце України – вистояв. Дякую киянам, які працюють, забезпечуючи сервіси містянам. Дякую нашим воїнам, які в пеклі війни героїчно б’ються за свободу України! Наша сила в тому, що ми відстоюємо правду і справедливість, свою волю. І наша сила – в єднанні й гідності. Слава Україні та її Героям!» – написав Віталій Кличко.

Мер Києва оприлюднив цифри про реалії життя столиці за два роки повномасштабної війни.

Так, з 24 лютого 2022 року в Києві:

– Повітряна тривога пролунала 989 разів.

– Пошкоджені близько 800 житлових будинків. А також 122 заклади освіти, 18 закладів охорони здоров’я, 17 – соціальної сфери.

– «Київська служба порятунку» здійснила 156 виїздів на ліквідацію наслідків ракетних обстрілів у столиці.

– На місця ракетних атак та атак дронами бригади «швидкої» здійснили 1741 виїзд. Надали допомогу 1034 пацієнтам, зокрема 36 дітям.

– Загинули в столиці майже 200 цивільних мешканців, серед них – 6 дітей.

– На сьогодні в Києві зареєстровані майже 209,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб, серед яких – близько 46 тисяч дітей.

– Понад 8 тисяч киян в перші місяці війни щоденно отримували допомогу від Гуманітарного штабу Києва. Майже 200 тисяч продуктових наборів додатково від штабу отримали внутрішньо переміщені особи та пенсіонери столиці.

– Гуманітарний штаб столиці залучив допомогу від понад 150 міжнародних партнерів.

– Метро, як укриття, під час повітряних тривог приймало одночасно близько 70 тисяч киян.

– Висадили в місті понад 14 000 дерев.

– Одружились 48 267 пар.

– Розлучились 6 476 пар.

– Народилось 36 620 немовлят: 18 768 хлопчиків та 17 852 дівчинки. Серед новонароджених – 647 двієнь та 6 трієнь.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]