Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столиця готова до проведення «Євробачення»

04 травня 2017 року, 8:50

Київ виконав свої зобов’язання перед організаторами «Євробачення» та готовий до проведення пісенного конкурсу. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «1+1».

«Ті зобов’язання, які місто взяло на себе, ми виконали на всі 100%. Усі зобов’язання, які ми мали перед організаторами конкурсу – територія біля МВЦ, під᾽їзні шляхи, безпека, фан-зони – ми виконали повністю», – запевнив мер.

Віталій Кличко нагадав, що на проведення пісенного конкурсу столиця виділила 200 млн грн, не рахуючи інвестицій в інфраструктуру міста.

«Це нові парки, сквери, уся територія біля арени. Ми вклали кошти в наше місто. «Євробачення» закінчиться, а це залишиться киянам. Але не можна оцінити грошима медіа-ефект для міста від «Євробачення». Увесь світ буде дивитися трансляцію з Києва, уже приїхало багато гостей», – сказав мер.

За словами Віталія Кличка, завтра після ремонту відкриють станцію метро «Лівобережна».

«І ми будемо раді почути всі коментарі. Усі зауваження, які робили до цього, були враховані», – наголосив міський голова.

Серед іншого, місто приділяє увагу створенню умов для пересування людей із особливими потребами та організації безбар’єрного простору.

«Будь-яке будівництво, нові об’єкти не вводяться в експлуатацію, якщо там не враховані норми, які дають можливість пересуватися людям з обмеженими можливостями. Це одна з ключових вимог. Ми працюємо з організаціями, які слідкують за цим. Можу запевнити, що це не тільки питання «Євробачення», це один із напрямків розвитку нашого міста», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер також наголосив, що до «Євробачення» в Києві почали встановлювати нові сміттєві баки європейського зразка.

 «На заході сміттєві баки закопують під землю. А зверху стоїть невелика урна. У нас уже є 50 таких баків, до кінця року встановимо ще 250. Наступного року – 1000», – наголосив він.

Віталій Кличко зазначив, що одним із пріоритетів є також допомога іноземцям орієнтуватися у місті. Саме для цього столична влада ще рік тому започаткувала проведення курсів англійської мови Capital English для митників київських аеропортів, патрульної поліції та служби 102. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]