Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Туристи та футбольні вболівальники, які приїхали до Києва, тільки у день фіналу залишили у готелях і ресторанах близько 50 мільйонів гривень»

31 травня 2018 року, 12:48

Туристи та футбольні вболівальники, які приїхали до Києва, тільки у день фіналу залишили у готелях і ресторанах міста, за попередніми підрахунками, близько 50 мільйонів гривень. Про це в ефірі програми «Сніданок з 1+1» заявив мер Києва Віталій Кличко. За його словами, високу оцінку організації фіналу висловили як фани команд, так і керівництво УЄФА.

«Ми все, що могли, зробили. Всі, хто до нас приїхав, були вражені та задоволені. Кияни, думаю, теж задоволені. Лише у день проведення фіналу гості міста залишили у кафе, ресторанах та готелях близько 50 млн гривень, – сказав мер столиці. – Більше того, президент УЄФА Александер Чеферін дав високу оцінку нашому місту в підготовці і проведенні фіналу Ліги Чемпіонів і заявив, що як мінімум половина людей, які відвідали Київ, приїдуть до нас знову».

Також мер столиці подякував правоохоронцям. Під час проведення фіналу в місті не було жодних серйозних інцидентів. Патрулювання вулиць забезпечувало 10 тисяч правоохоронців.

Високу оцінку своєї роботи отримали й комунальні служби, які швидко прибрали сміття у місцях масового перебування фанів футболу.

«Скажімо, у парку імені Шевченка, у центрі столиці, було містечко збору фанів «Ліверпуля». Звечора там лежали кучугури сміття, які вже на ранок прибрали. Я можу сказати як людина, яка провела багато часу за кордоном, що нічого надзвичайного не відбувалося. Така ж ситуація і в Амстердамі, і в Гамбурзі, і в Берліні під час подібних подій. Коли велике скупчення людей, на жаль, виникають такі ситуації, що багато сміття. Але це вже завдання комунальних служб – усе швидко прибрати. Ми впоралися», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]