Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У травні Київ стане пісенною столицею Європи»

31 січня 2017 року, 14:42

 

Київ активно готується до «Євробачення» та у травні стане справжньою пісенною столицею Європи. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час брифінгу після церемонії передачі ключів міста-господаря «Євробачення» та жеребкування півфіналів.

Мер зазначив, що столична влада минулого року виділила 50 млн грн, а цього року – ще 150 млн на проведення «Євробачення».

«Це ті кошти, які підуть на підготовку самого конкурсу, не враховуючи тих грошей, які ми інвестуємо в інфраструктуру, на озеленення, облаштування доріг, підсвітку міста», – наголосив Віталій Кличко.

Міський голова зазначив, що такі масштабні події, як «Євробачення» є найкращою рекламою.

«Більше 200 млн телеглядачів у всьому світі спостерігають за «Євробаченням», більше 200 млн людей говоритимуть про Київ, а ті, хто відвідають наше місто, повернувшись додому стануть своєрідними послами української столиці. Наше завдання – максимально використати «Євробачення» для того, щоб про Україну та Київ говорили в світі, щоб залучити якомога більше туристів та реалізувати той туристичний потенціал, який у нас є», – наголосив Віталій Кличко.

Під час церемонії передачі ключів президент міської ради минулорічного господаря конкурсу – Стокгольма – Єва-Луїза Ерландссон зазначила, що Київ має чудову нагоду провести фантастичну подію і об’єднати музикою людей із усього світу. Адже «Євробачення» – це набагато більше, ніж телешоу.

«Це, насамперед, цінності, це – спосіб подолати кордони, які нас розділяють. Сьогодні ми живемо у світі, який як ніколи раніше має об’єднатися, тому що він постав перед складними викликами. Продовжуймо нести цей чудовий меседж «Євробачення» – об’єднання для любові й миру», – наголосила Єва-Луїза Ерландссон.

Вона також зауважила, що у травні під час проведення пісенного конкурсу Київ буде у фокусі понад 200 млн телеглядачів, тисяч журналістів і туристів, які згодом стануть посланцями української столиці та України загалом.

«Використайте цю можливість якнайкраще!», – зазначила президент міської ради Стокгольма, звернувшись до Віталія Кличка.

У свою чергу виконавчий директор Європейської мовної спілки (EBU) Йон Ола Санд зауважив, що проведення «Євробачення» – це не тільки свято, а й велика відповідальність.

«Це виклик. Більше ніж тисяча осіб із офіційних делегацій зі всієї Європи прибудуть до Києва та понад 1500 журналістів висвітлюватимуть події і подаватимуть новини про те, що відбувається в Києві, – зазначив Йон Ола Санд. – Київ – динамічне місто. Це – міст між Сходом і Заходом. Воно старовинне й модернове, воно поєднує традиції і сучасність. Це чудове місто, щоб шанувати розмаїття».

Після церемонії передачі символічного ключа від «Євробачення» відбулося жеребкування 43 країн-учасниць до півфіналів. Участь у церемонії жеребкування також взяли переможниці «Євробачення» від України Джамала (2016 рік) та Руслана (2004).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]