Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відкрив новий дитячий садок у Солом’янському районі (+фото, відео)

21 жовтня 2020 року, 16:28

Мер Києва Віталій Кличко відкрив новий дитячий садок – № 168 на масиві Відрадний у Солом’янському районі столиці.

«Цей садок, на вулиці Вацлава Гавела, планували збудувати ще майже 40 років тому. Але об’єкт не завершили. І він десятки років стояв, як недобудова. Та був фактично місцем проживання для безхатченків. Ми добудували садок, облаштували його і вводимо в експлуатацію. Навіть попри всі складнощі і кризу, що спричинила пандемія коронавірусу», – сказав Віталій Кличко.

Новий сучасний садок – на три поверхи. І розрахований на 260 дітей – 14 груп. Будуть тут і окремі спеціальні групи для дітей із порушеннями опорно-рухового апарату.

Прийматиме дітей дошкільний навчальний заклад уже з листопада. Наразі ж батьки можуть записувати своїх дітлахів в електронну чергу.

«Садок – зручний, комфортний та яскравий. І точно сподобається дітям та їх батькам. Тут є басейн, величезні спортивна та актова зали з новеньким обладнанням. Є сучасна кухня і медичний блок, кабінети логопеда і психолога», – додав мер Києва.

Садочок має сучасний фасад та інтер’єр. Також у ньому встановили систему внутрішнього та зовнішнього відеоспостереження, охоронну сигналізацію, домофонний зв’язок на вході на територію садка та в його будівлю.

Приміщення дошкільного закладу зручне і для маломобільних відвідувачів. Тут облаштовані пандуси, ліфт, заїзди з пониженням бортових каменів.

Садочок – енергоефективний. Будівля утеплена і має сучасні системи вентиляції та опалення. Все освітлення в приміщеннях – енергозберігаюче.

Дошкільний заклад має велику територію з ігровими майданчиками на свіжому повітрі, тіньовими навісами.

Нагадаємо, за останні кілька років у Києві збудували або повністю реконструювали 8 шкіл та близько 30 дитячих садочків.

Відкриття нового дитсадка на Відрадному масиві в Солом'янському районі столиці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]