Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вручив нагороди від столиці воїнам-афганцям, які сьогодні захищають Україну від російського агресора (+фото)

13 лютого 2024 року, 17:05

Мер Києва Віталій Кличко вручив нагороди від столиці членам Київської міської спілки ветеранів Афганістану. Понад дві тисячі воїнів-афганців знову взяли в руки зброю та пішли захищати Україну від російського агресора. Сьогодні нагородили 70 людей. Зокрема, нагрудними знаками «За сприяння обороні Києва» та «Знак пошани», медалями «Честь. Слава. Держава», Почесними грамотами та подяками Київського міського голови.

«У грудні 2024-го виповниться 45 років з того часу, як радянський союз розпочав військову інтервенцію в Афганістан. На афганську війну відправляли 18-20-річних хлопців, без згоди та відповідної військової підготовки. Близько 160 тисяч українців пройшли через те пекло. Понад три тисячі наших співвітчизників не повернулися з тієї війни живими. А велика кількість отримали каліцтва, контузії, зламану психіку, поламані долі», – зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що війна в Афганістані – це злочин комуністичного режиму, який поклав життя тисяч українців на чужій землі, за чужі ідеї та інтереси. І сьогодні росія відправляє своїх громадян воювати в Україну – на територію іншої держави.

«Майже 100 тисяч киян від початку повномасштабної агресії росії пішли боронити Україну зі зброєю в руках. Серед тих, хто сьогодні воює на передовій або допомагає фронту, – понад дві тисячі воїнів-афганців. Дехто з ветеранів афганської війни пішли на фронт зі своїми синами. Немало з вас взяли зброю в руки ще у 2014 році на Донбасі. Сьогоднішня ситуація відрізняється від подій в Афганістані тим, що ми знаходимось вдома, на своїй землі. Ми нічого в інших країнах не шукаємо. А захищаємо наші домівки, наші міста, країну, наше майбутнє! І ми переможемо! Слава Україні!» – наголосив Віталій Кличко.

Вручення нагород від столиці воїнам-афганцям, які захищають Україну від російського агресора (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]