Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вручив подяки та відзнаки військовим і родинам загиблих військових (+фото)

31 жовтня 2022 року, 17:09

Мер Києва Віталій Кличко вручив відзнаки військовим і родинам загиблих воїнів, приурочені до Дня Захисника України. А саме: 6 грамот, 6 подяк військовослужбовцям і дружинам, чиї чоловіки захищають сьогодні Україну на передовій. Та 19 візднак «Честь. Слава. Держава» – членам родин загиблих киян-героїв в російсько-українській війні.

«Шановні наші воїни! Матері та дружини Героїв, які поклали свої життя за нашу незалежність та свободу! 14 жовтня наша держава відзначала День Захисника і Захисниці України. Але через терористичні атаки росії ми не змогли відзначити наших захисників і їхні родини. Сьогодні теж була велика атака ворога на інфраструктурні об’єкти України. росія, яка підступно напала на Україну, продовжує руйнувати цивільну інфраструктуру, намагаючись залишити українців без світла, води та тепла взимку. Прагне знищити наш народ, залишити після себе випалену землю. Але наші захисники і захисниці відважно б’ються з ворогом, крок за кроком відвойовують загарбані території – наші міста та села», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва подякував усім українським воїнам, які не вагаючись стали на захист України. Та вшанував пам’ять полеглих захисників хвилиною мовчання.

«Ми, українці, здивували світ своєю сміливістю та рішучістю. росія хотіла нас поставити на коліна – не вийшло. Намагається залякати терором – а це викликає в нас ще більшу рішучість перемогти російську дикість і варварство. І нехай пам’ять про наших Героїв-захисників додає нам ще більше мотивації до боротьби! Та не дає опускати руки», – наголосив мер столиці.

Із 2014 року пріоритетним напрямом для міської влади була та є підтримка учасників російсько-української війни, осіб з інвалідністю внаслідок цієї війни та сімей загиблих. Київ посідає одне з перших місць по кількості ветеранів у країні. Та є прикладом для інших регіонів із програм соціального захисту громадян відповідної категорії.

До лютого 2022 року в Києві нараховувалася понад 31 тисяча ветеранів російсько-української війни. Від початку повномасштабного вторгнення росії – близько 100 тисяч учасників бойових дій. Із 2014 року полягли, захищаючи Україну від російських загарбників, 639 захисників-киян та 5 захисниць.

«Таке різке зростання кількості ветеранів та членів їхніх сімей вимагає нового підходу в питаннях реінтеграції та соціалізації учасників бойових дій та членів їх сімей. Тому наразі місто розробляє Концепцію реінтеграції та підтримки учасників бойових дій. Ми повинні наблизити Київ до найкращих світових стандартів з підтримки ветеранів та членів їх сімей. Зокрема, йдеться про психологічну та фізкультурно-спортивну реабілітацію ветеранів, у тому числі, з інвалідністю. А також – професійну адаптацію та працевлаштування, медичне забезпечення, цифрову трансформацію сервісів для учасників бойових дій. Ще багато роботи попереду. Але сьогодні найважливіше – це об’єднати зусилля, аби перемогти! Бо інших варіантів у нас немає! Ми не здамося і не підкоримося! Слава нашим героям! Слава Україні!» – підкреслив Віталій Кличко.

Вручення відзнак військовим і родинам загиблих воїнів, приурочені до Дня Захисника України

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]