Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав Київраду підтримати рішення, необхідні для рекультивації сміттєвого полігону в Підгірцях

27 вересня 2018 року, 11:45

Мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради підтримати рішення, необхідні для реконструкції та закриття полігону побутових відходів № 5 у Підгірцях. Про це він заявив під час ранкового засідання Київради.

Міський голова нагадав, що столична влада активно працює за напрямом створення у місті системи цивілізованого поводження із побутовими відходами.

«Два роки тому Київрада ухвалила рішення, яким місто зобов’язалося виконати низку заходів на полігоні № 5. Це рішення стало визначальним кроком до закриття полігону і створення альтернативи у вигляді сміттєпереробного заводу», – сказав Віталій Кличко та зауважив, що полігон у Підгірцях був побудований ще понад 32 роки тому.

За словами міського голови, столична влада розпочала виконання робіт із підготовки до закриття полігону. Наразі у Підгірцях встановлена система переробки фільтрату, розпочато пересипку карт полігону, щоб зменшити негативний вплив на навколишнє середовище, закуплена спецтехніка.

«Зараз ми розпочинаємо реконструкцію, а далі – рекультивацію полігону. Адже, на жаль, не можна його просто закрити. Полігон треба зробити безпечним – укріпити дамбу, зменшити фільтрат та багато іншого», – підкреслив він.

Віталій Кличко зауважив, що сьогодні на розгляд сесії виносять рішення, від ухвалення яких залежить виконання цих робіт.

«Ми повинні актуалізувати план, ухвалений два роки тому. Привести його у відповідність нинішнім потребам, передбачити підтримку селищних громад, що мають досить проблемне сусідство у вигляді полігону», – додав мер столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]