Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з Головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жаном-Еріком де Загоном

18 червня 2021 року, 17:18

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з Головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жаном-Еріком де Загоном. Сторони обговорили деякі інфраструктурні проекти, які Київ втілює та планує реалізувати за підтримки ЄІБ. Зокрема, щодо оновлення рухомого складу громадського транспорту та міської електрички, капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення, будівництва лінії метро на Троєщину.

«Ми як міська влада докладаємо всіх можливих зусиль, щоб зробити Київ більш сучасним, екологічним і комфортним європейським містом. Дуже важливим в цьому питанні є оновлення громадського транспорту на безпечний та екологічний рухомий склад. Та поліпшення дорожньо-транспортної інфраструктури, зокрема, для пішоходів, велосипедистів та пасажирського транспорту. І ми дякуємо нашим партнерам з Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) за підтримку реалізації важливих проектів для Києва в цій галузі. Сьогодні спільно з ЄІБ Київ реалізовує кілька великих інфраструктурних проектів, завдяки яким в столиці буде оновлено рухомий склад громадського транспорту. Ми, зокрема, плануємо закупити нові трамваї, автобуси, придбати нові кабіни фунікулеру», – додав він.

Разом із тим, за словами мера Києва, у рамках існуючих спільних проектів із Європейським інвестиційним банком у столиці здійснять капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення. А також реалізують низку заходів з підвищення безпеки дорожнього руху в місті.

Так, на сьогодні провели тендер на оновлення трамвайного парку, підписали контракт. Тож незабаром на столичних вулицях з’явиться більше сучасних та комфортабельних трамваїв. Для цього столиця залучає кредитні кошти від ЄІБ – 24,9 млн євро. Крім того, проводиться тендер на оновлення автобусного парку та придбання кабін фунікулеру і обладнання до нього. Загалом, Київ залучає 50 млн євро в рамках проекту «Міський громадський транспорт України».

Для капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення Києва із заміною ртутних та натрієвих на світлодіодні світильники місто залучає 30 млн євро.

«Сьогодні Київ також зацікавлений в реалізації проектів із оновлення рухомого складу вагонів метро та міської електрички, а також будівництва лінії метро на Троєщину. Проектування та будівництво четвертої Подільсько-Вигурівської лінії київського метрополітену має стратегічне значення для розвитку транспортної інфраструктури Києва та дасть змогу з’єднати лівий та правий береги міста. Маючи кількарічний досвід партнерства та взаєморозуміння з Європейським інвестиційним банком, сподіваюсь, що спільні проекти будуть втілені в українській столиці вже зовсім скоро. І Київ стане одним із найкомфортніших міст за рівнем розвитку транспорту в Європі», – додав мер столиці.

«Ми однозначно готові розглядати проект з будівництва нової гілки метро. Це напрям, який нам цікавий», – зазначив у свою чергу Голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон.

Також сторони домовилися напрацювати детальну дорожню карту для реалізації кожного з проектів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]