Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з родинами Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2020 року, 17:45

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з родинами киян-Героїв Небесної Сотні та учасниками Революції гідності. На початку спілкування вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв.

Віталій Кличко зазначив, що всі українці повинні працювати над змінами в країні, щоб реалізувати ті прагнення, з якими люди вийшли на Революцію Гідності.

«Шість років тому українці вийшли боротися проти беззаконня і несправедливості. Піднялися, щоб захистити свою гідність. Тоді на площі міст вийшли студенти і бізнесмени, музиканти і вчителі. Люди різних професій та різних національностей. Усі, хто вважає себе українськими патріотами. У цій боротьбі ми втратили Сотню відважних Героїв, а ви – своїх батьків, чоловіків, братів, синів. Я розумію, що цей біль житиме завжди, і ніякими словами його не можна залікувати. Вам сьогодні потрібно, аби пам’ять про ваших рідних жила вічно», – наголосив мер столиці.

Він підкреслив, що міська влада постійно підтримує родини тих, хто віддав своє життя за свободу і європейське майбутнє України. За словами Віталія Кличка, у Києві проживає 29 родин Героїв Небесної Сотні. Місто надає щорічну матеріальну допомогу родинам Героїв Небесної Сотні; щомісячну матеріальну допомогу малолітнім та неповнолітнім дітям Героїв. Так члени сімей загиблих киян – Героїв Небесної Сотні отримують картки киянина, матеріальну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг; сприяння в першочерговому влаштуванні дітей Героїв Небесної Сотні до садочків, безкоштовне харчування дітей – учнів 5-11 класів у школах та оздоровлення дітей киян – Героїв Небесної Сотні віком до 18-ти років у супроводі одного з батьків.

«Наприкінці минулого року, попри саботаж окремих депутатів Київради, ухвалене рішення щодо поширення цих пільг та гарантій на постраждалих учасників Революції Гідності у повному обсязі. Також вирішили питання щодо збільшення розміру виплат. Це – один із результатів нашої попередньої зустрічі, – підкреслив Віталій Кличко. – Починаючи з 2016 року ми вирішуємо питання забезпечення власним житлом родин Героїв Небесної Сотні та киян, які постраждали під час Революції Гідності. Також протягом найближчих двох тижнів передадуть ще 2 квартири постраждалим майданівцям. Таким чином ми зможемо повною мірою забезпечити житлом тих, хто перебуває на обліку», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]