Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Визначено переможців конкурсу ініціативи Kyiv Smart City «Київ – розумне місто»

17 квітня 2019 року, 13:45

16 квітня відбулося нагородження переможців конкурсу ініціативи Kyiv Smart City «Київ – розумне місто». Учасниками конкурсу могли стати учні столичних шкіл будь-якого віку. Школярі мали зняти креативні відеоролики про розумні інфраструктурні рішення або цифрові сервіси Києва.

Учасники конкурсу зосередили увагу на практичному застосуванні смарт-технологій: лавки з сонячними батареями, безготівкова оплата проїзду в метро, камери відеоспостереження, розвинена велоінфраструктура. Переможців конкурсу визначали голосуванням у соцмережі. Третє місце за симпатіями глядачів отримала робота «Лавки з сонячними батареями у центрі міста», друге місце – робота «Безконтактні платежі». Переможцем став відеоролик команди учнів школи № 159 «PayPass у столичному метро».

Кожен нагороджений отримав сертифікат про перемогу та приз. Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров привітав дітей із перемогою у конкурсі:

«Мені дуже приємно, що молодь Києва активно використовує міські смарт-сервіси та має чітке уявлення про те, яким має бути розумне місто. Зі свого боку міська влада завжди підтримує бажання молоді розвивати культуру смарт-технологій. А для цього у покоління, що підростає, мають бути якісні знання. Тому в рамках ініціативи Kyiv Smart City ми створили проект Kyiv Smart City School. Завдяки йому в 10 київських школах діти вивчають мову програмування Scratch. Проект постійно розширюється, і ми відкриті для партнерства з іншими навчальними закладами для того, щоб якомога більше дітей змогли отримати доступну ІТ-освіту».

На завершення учасники конкурсу отримали можливість під час екскурсії побачити на власні очі, як працює Центр обробки даних. Вони дізналися, як працює система розпізнавання обличь і номерів автомобілів, які контролюють роботу комунальних служб та управляють трафіком у місті.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]