Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Прокопів вимагає від Кабміну негайної передачі будинку Сікорського громаді Києва

11 червня 2021 року, 12:58

Профільний заступник голови КМДА Володимир Прокопів направив листи Прем’єр-міністру Денису Шмигалю та міністру оборони Андрію Тарану, де наполягає на терміновій  передачі будинку авіаконструктора Сікорського до комунальної власності громади Києва.

Володимир Прокопів нагадує, що будинок, де мешкав Ігор Сікорський, є об’єктом культурної спадщини та наразі перебуває в державній власності в особі Міністерства оборони України.

«Об’єкт культурної спадщини у занедбаному стані, без захисту та охоронного договору, фактично під загрозою остаточного знищення», – наголошує Володимир Прокопів.

Загалом роботи щодо збереження об’єкту не виконують більше 20 років.

«Будинок не має руйнуватися, сипатися чи страждати від регулярних підпалів. Там має бути сучасний музей Сікорського, а не руїни. І над цим ми збираємося серйозно працювати. Як профільний заступник голови КМДА, направив офіційного листа до міністра оборони Андрія Тарана, де запропонував якнайшвидше організувати робочу зустріч представників міністерства з київською владою для вжиття невідкладних заходів щодо збереження будинку, в якому мешкав Сікорський», –заявив Володимир Прокопів.

Офіційного листа направлено і Прем’єр-міністру, аби той допоміг якомога швидшому вирішенню питання щодо передачі будинку Сікорського на баланс міста.

Нагадаємо, що 12 травня Київська міська рада звернулася до Кабінету Міністрів щодо безоплатної передачі будинку, в якому мешкав видатний авіаконструктор Ігор Сікорський, до комунальної власності громади.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]