Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вступна кампанія до столичних закладів професійно-технічної освіти завершена: зараховано понад 4 тисячі першокурсників

10 листопада 2022 року, 12:27

1 листопада завершився прийом на навчання до закладів професійної (професійно-технічної) освіти. На 1-й курс зарахували 4 259 осіб. Про це повідомляє Департамент освіти і науки КМДА.

Традиційно популярними серед учнівської молоді є професії: «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Кухар», «Кондитер», «Перукар (перукар-модельєр)», «Штукатур, лицювальник-плиточник, маляр», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

Варто зауважити, що на навчання у столичні заклади професійно-технічної освіти також прийняті студенти з населених пунктів України, що найбільше постраждали від російської агресії – Ірпеня, Бучі, Харкова, Сум, Маріуполя, Херсона, Донецька та Луганська.

Нагадаємо, у столиці працює 21 заклад професійної (професійно-технічної) освіти, на базі яких функціонує 17 навчально-практичних центрів для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців різних галузей. Для учасників освітнього процесу створено безпечні умови, архітектурну доступність та сучасний освітній простір у навчальних майстернях, лабораторіях та кабінетах.

Цьогоріч вступна кампанія до закладів професійної (професійно-технічної) освіти за рішенням Міністерства освіти і науки України була продовжена і тривала з 1 вересня до 1 листопада.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]