Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вячеслав Непоп: «У реконструйованій частині зоопарку будуть висаджені майже півтисячі дерев»

02 листопада 2018 року, 9:46

Під час першого етапу реконструкції Київського зоопарку будуть посаджені 475 дерев, 10 тисяч кущів і 5 тисяч квітів. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп.

Нові зелені насадження разом зі збереженими деревами утворюватимуть єдиний ансамбль. Але вони виконуватимуть не тільки декоративну функцію. Зокрема, уздовж паркану, який виходить на проспект Перемоги, буде висаджена жива огорожа із ягідного тису. Вона понижуватиме рівень шуму від транспортної магістралі.

Як зазначають дендрологи, ягідний тис росте повільно, приблизно по 20 см на рік, але термін його життя дуже тривалий і сягає від 700 до 3,5 тис. років. У Київському зоопарку будуть висаджені дерева віком 8-10 років.

«На короповому озері, облаштування якого зараз завершується, розміститься альтанка, а на берегах – японський сад із камінням та хвойними деревами, – пояснює Вячеслав Непоп. – Завдяки продуманому підбору рослин, такий сад буде красивим у будь-яку пору року».

У японському саду зоопарку вже висаджена чорна сосна із кроною, сформованою у вигляді «хмар», що нагадує бонсай. Дерева вирощені з використанням спеціальних технологій обрізки та уповільнення росту. Розсадники у Німеччині, які постачають такі дерева, мають найвищі показники адаптації дорослих дерев у нових ґрунтах.

Водяна гладінь коропового та пеліканового озер, плавна лінія берегів сприятимуть спокійному спостереженню за природою і медитації. Декоративні рослини будуть висаджені таким чином, щоб передати далекосхідну екзотику і створити відповідну атмосферу для відвідувачів експозицій.

Сучасна система очищення озер передбачає їхнє щоденне підживлення свіжою водою на рівні 10% від об’єму. Залишки води будуть фільтруватися, після чого чиста вода буде використовуватися для поливу зелених насаджень на території Київського зоопарку.

Перший пусковий комплекс першої черги реконструкції Київського зоопарку вже у найближчі тижні буде готовий для тестового переселення тварин, а після адаптації тварин – готовий для офіційного відкриття. Зазначений комплекс передбачає реконструкцію трьох озер, амфітеатру та пеліканника у районі центрального входу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]