Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Юрій Назаров: «Програма Києва та Тель-Авіва з підтримки smart city-стартапів – найбільша в Україні»

22 жовтня 2019 року, 10:28

У Києві стартувала програма «Тель-Авів -> Київ Смарт Сіті Акселератор». Про це повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

«Це найбільший в Україні акселератор із підтримки проектів з розвитку розумної міської інфраструктури. Ми надамо стартапам, що мають на меті інноваційний розвиток Києва, доступ до інформації про місто. А наші ізраїльські партнери допоможуть у пошуку закордонних інвесторів. Спільно ми навчатимемо та консультуватимемо авторів ідей, як краще реалізувати конкретний проєкт. Таким чином, місто отримає корисні та унікальні проєкти, а автори зможуть максимально успішно їх реалізувати», – зазначив Юрій Назаров.

Пріоритети акселератора – smart city технології та рішення, IoT – Інтернет речей, Machine Learning та Big Data (розвиток штучного інтелекту в рамках міста), cleantech, урбаністика, екологія та енергоефективність, технології для індустрій креативної економіки, фінансового сектору, медицини, освіти.

Етапи відбору проектів до програми:

  • подача заявки на участь – до 08.11;
  • попередній відбір – до 15.11;
  • фінальний відбір – до 30.11;
  • старт акселераційної програми – 2.12.

Умови для участі у Акселераторі:

  • команда у складі 2-4 людей;
  • ідея/стартап, яка принесе успіх місту та бізнесу;
  • бачення шляхів реалізації запланованого.

Подати заявку на участь в Акселераторі можна на сторінці програми.

Учасників Акселератора консультуватимуть наставники, технічні експерти, включно з топ-персоналом IT-галузі, які спільно з авторами визначать найкращий напрям для реалізації продукту. У рамках програми автори ідей навчаться продуктовому менеджменту, фандрейзингу та коректному заповненню документації, а також отримають корисні поради в аспектах розробки продукту, дизайну, маркетингу і комунікацій.

Акселератор не є інвестиційним фондом та не гарантує стовідсоткове впровадження проекту в місті. Він дає можливість для міських стартапів покращити свій продукт та отримати від міста технічні ресурси та експертну допомогу, яка допоможе пришвидшити процес фіналізації рішень та виведення їх на глобальний ринок. Головна мета проекту – сприяти надходженню інвестицій, якісному маркетингу та продажам стартап-продукту.

Нагадаємо, програма «Тель-Авів -> Київ Смарт Сіті Акселератор» відбувається в рамках Угоди про співробітництво, підписаної між Департаментом інформаційно-комунікаційних технологій КМДА та представникам бізнес-сектору Ізраїля на Kyiv Smart City Forum 2019.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]