Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За три тижні у Київраді мають розробити план оцінки корупційних ризиків

29 листопада 2017 року

За три тижні у Київраді мають розробити план оцінки корупційних ризиків

До 18 грудня комісія з оцінки корупційних ризиків у діяльності Київради має напрацювати робочий план. У документі мають бути визначені ключові аспекти, за якими оцінюватимуть потенційно можливі зловживання посадовцями Київської міської ради. 

“Ми маємо достатньо часу для того, аби напрацювати якісний план оцінки корупційних ризиків у діяльності Київради. Наше завдання поєднати ефективне управління, здійснити комплексну оцінку корупційних ризиків, посилити внутрішній контроль. Відповідно, координація та своєчасна реалізація заходів зі зниження корупційних ризиків може значно знизити рівень зловживань”, — зазначив заступник голови Комісії Володимир Слончак. 

Працювати над розробкою відповідно плану буде Комісія, куди увійшли представники усіх депутатських фракцій та працівники секретаріату Київради, а також представники громадськості. Для створення якісного документу, Управління з питань контролю та запобігання і протидії корупції секретаріату Київради опрацювало міжнародний досвід щодо проведення оцінки корупційних ризиків в органах влади зарубіжних країн.

“Ми підготували узагальнений перелік ідентифікованих корупційних ризиків з урахуванням міжнародного досвіду та національного законодавства. Водночас, за інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції, окремо створеного та затвердженого на державному рівні переліку ключових ідентифікованих корупційних ризиків в органах влади зарубіжних країн не існує. Кожний суб’єкт в системі державного управління визначає свої ключові об’єкти оцінки корупційних ризиків та затверджує план заходів щодо їх усунення або мінімізації”, — повідомив заступник начальника Управління з питань контролю та запобігання і протидії корупції, член Комісії Олександр Яценко.

Для організації ефективної роботи, Комісія з оцінки корупційних ризиків у діяльності Київради, сьогодні прийняла рішення запросити представників Національного агентства з питань запобігання корупції та інших експертів-фахівців у даній сфері на одне із засідань Комісії. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]