Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За заявою Департаменту земельних ресурсів, колишнім посадовим особам оголосили про підозру

05 лютого 2020 року, 17:56

За заявою Департаменту земельних ресурсів КМДА Нацполіція та СБУ провели розслідування щодо колишнього заступника директора Департаменту та колишнього начальника відділу КП «Київський інститут земельних відносин». Київська місцева прокуратура № 10 оголосила їм про підозру. Про це повідомили у Департаменті земельних ресурсів.

Посадовців підозрюють в умисному порушенні авторського права та шахрайстві, що завдало Києву матеріальної шкоди у великих розмірах, а саме: понад 4,3 млн грн.  

«За дорученням Київського міського голови продовжуємо наводити лад у справах Департаменту земельних ресурсів, інколи навіть з допомогою колег зі Служби безпеки України, Нацполіції та Прокуратури, за що їм вельми вдячні! Як і обіцяли, розібралися з питанням «прихватизації» програмного забезпечення ПК «Кадастр», за допомогою якого здійснюється ведення Міського земельного кадастру. Два колишніх працівники майже 12 років «шантажували» місто тим, що вимкнуть програмне забезпечення, і місто втратить інформацію про землю, вимагаючи натомість «кругленькі» суми з комунальних підприємств та міського бюджету», – наголосили у Департаменті.

Дії підозрюваних кваліфіковано правоохоронцями за ч. 4 ст. 190 та ч. 3 ст. 176 КК України. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час досудового розслідування ліцензійні договори, за якими підозрювані систематично отримували від комунального підприємства незаконну винагороду, розірвано.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]