Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Заправочний комплекс, на якому стався витік газу, був вже вдруге встановлений незаконно

17 червня 2016 року, 15:59

Сьогодні, на Кільцевій дорозі (за авторинком), на одній із незаконних автомобільних газозаправних станцій (АГЗС) стався витік газу. На місце події одразу виїхали рятувальники «Київської служби порятунку» і, оглянувши заправочний комплекс, визначили несправність, яка призвела до розгерметизації резервуару з газом і витоку газу.

Так, головною причиною розгерметизації став поганий технічний стан резервуару – на балоні були відсутні пломби з повірочним клеймом. За словами рятувальників, все могло закінчитися набагато гірше, на АГЗС міг статися вибух газовоповітрюваної суміші, що б призвело до численних жертв.

Варто зазначити, що дана незаконна АГЗС вже була демонтована структурними підрозділами Київської міської державної адміністрації.  Але власники повернули раніше демонтований заправочний комплекс на місце і продовжували свою незаконну діяльність, не думаючи про наслідки.

Такий випадок ще раз доводить, що незаконні АГЗС  становлять велику загрозу для міста і його мешканців. На жаль, лише власники незаконних АГЗС не усвідомлюють всього масштабу загрози.  Вони продовжують наражати на небезпеку жителів міста, адже багато таких заправок розташовані поблизу об’єктів масового скупчення людей. У разі вибуху або пожежі зона враження буде великою і це може призвести до численних жертв та нанести шкоду навколишньому середовищу. Міська влада рішуче налаштована продовжувати боротьбу з незаконними АГЗС, попри опір і незадоволення їх власників.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]