Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Зелені інвестиції» мають бути спрямовані на модернізацію вагонів столичного метро – Ілля Сагайдак

28 липня 2016 року, 14:27

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів щодо перерозподілу коштів у рамках реалізації проекту «Цільових екологічних інвестицій». Відповідне рішення підтримали 84 депутати.

«Перерозподіл коштів та спрямування 30% на модернізацію вагонів столичного метрополітену – дуже важливо для міста, адже це не тільки надасть можливість покращити наш рухомий склад, а й зекономить до 40% електроенергії», – наголосив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

Він також проінформував, що в рамках виконання вимог Кіотського протоколу в 2014-2015 роках було проведено комплексну модернізацію 120 вагонів київського метрополітену (І та ІІ черга проекту). Усі вагони введені в експлуатацію та здійснюють перевезення пасажирів на Святошинсько-Броварській лінії київського метрополітену. Ще 15 вагонів (ІІІ черга проекту) передані на модернізацію генеральному виконавцю робіт – ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Модернізацію планується завершити до кінця лютого 2017 року.

«У рамках укладеного між Департаментом транспортної інфраструктури КМДА та ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» договору є можливість виконати роботи з комплексної модернізації ще 10 вагонів за рахунок інших проектів, на які було передбачено кошти міждержавною угодою між Україною та Японією, та які з різних причин не було реалізовано. Розмір невикористаних коштів складає приблизно 960,4 млн грн», – додав заступник голови КМДА.

Зокрема, Протокольним рішенням Кабінету Міністрів № 25 від 30.03.2016 було передбачено спрямувати 30% від цієї суми на модернізацію вагонів київського метрополітену, а 70% – на заміну існуючих патрульних автомобілів на автомобілі з гібридною силовою установкою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]