Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Земельна комісія погодила продовження дії програми розвитку зеленої зони столиці до 2017 року

20 квітня 2016 року

Земельна комісія погодила продовження дії програми розвитку зеленої зони столиці до 2017 року

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили проект рішення “Про продовження чинності Програми розвитку зеленої зони м. Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста”.

Відповідний проект рішення передбачає продовження дії чинної програми до 31 грудня 2017 року.

Також пропонується КО “Київзеленбуд” із залученням Департаменту земельних ресурсів, Департаменту містобудування та архітектури, Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київради (КМДА) організувати проведення інвентаризації земельних ділянок зелених зон і зелених насаджень та земельних ділянок, яким було надано статус зелених зон (парки, сквери тощо).

“Даний проект рішення підготовлений з метою розширення та збереження існуючих зелених зон міста Києва, приведення порядку розвитку та використання земельних ділянок, на яких розміщені зелені насадження, у правове поле”, — говорить голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий, який є суб'єктом подання даного рішення.

“Відповідний проект рішення дуже важливий для Києва, тому що ця програма дає можливість закласти бюджетні кошти на розвиток наших міських зелених зон, а саме тих скверів, які на сьогоднішній день створюються рішеннями Київради. Та чи інша територія, якій надається статус скверу, йде потім на баланс “Київзеленбуду”, і згідно цієї програми, зможуть бути виділені кошти на утримання цих зелених зон”, — зазначив голова постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Олександр Міщенко.

Відповідний проект рішення підтримала також постійна комісія Київради з питань екологічної політики, тож документ винесуть на розгляд найближчого пленарного засідання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]