Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Житлово-комунальна інспекція в місті Києві контролюватиме дотримання графіків гідравлічних випробувань тепломереж

01 червня 2017 року, 17:40

 

Житлово-комунальна інспекція в місті Києві (Управління самоврядного контролю) забезпечуватиме контроль дотримання графіків гідравлічних випробувань на теплових мережах та інформування киян. Крім того, необхідно подбати про безпеку на місцях під час тестувань тепломереж. Про це сьогодні під час чергового засідання штабу з підготовки міського господарства до зими заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Сьогодні без гарячого водопостачання залишається понад дві тисячі будинків. Ми отримуємо сотні зауважень на міські телефонні лінії 1551 та 1557 щодо інформування про відключення гарячого водопостачання в процесі гідравлічних випробувань. На жаль, місто поки не може обійтися без тестувань мереж, адже це дає змогу визначити найбільш слабкі ділянки трубопроводів та замінити їх. Однак ми маємо максимально мінімізувати незручності для людей. Йдеться про оголошення на будинках, надання актуальної інформації на міські гарячі лінії. За дотриманням цих вимог з боку постачальників послуг слідкуватиме Житлово-комунальна інспекція в місті Києві (Управління самоврядного контролю)», – зазначив він.

Петро Пантелеєв також наголосив на необхідності подбати про безпеку на майданчиках, де проводяться гідравлічні випробування.

«Слід зазначити, що під час аварії на Голосіївському проспекті, 27 аварійники «Київенерго» спрацювали оперативно і в короткі терміни локалізували наслідки. Однак наше завдання – не допустити подібних випадків», – зазначив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, 30 травня було припинене газопостачання на ТЕЦ-6. Без гарячого водопостачання залишаються понад 2 000 житлових будинків, 39 лікарень, 164 дитячих садки, 123 школи. Відключення теплоелектроцентралі здійснене дочірнім підприємством НАК «Нафтогаз України» – «Укртрансгаз» у зв’язку із заборгованістю ПАТ «Київенерго» за транспортування природного газу. Сума боргу перевищує 370 млн грн, із яких 108 млн грн – непрофінансовані з державного бюджету субсидії та пільги.

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся із відповідним листом до уряду, наголошуючи на необхідності запровадження мораторію на відключення стратегічних об’єктів – таких, що забезпечують населення життєво необхідними комунальними послугами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]