Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Зростає кількість банків-партнерів Програми фінансово-кредитної підтримки столичних підприємців

09 липня 2018 року, 12:26

До спільного проекту Київської міської державної адміністрації та Німецько-Українського фонду (НУФ) щодо Програми фінансово-кредитної підтримки малого та середнього підприємництва міста Києва долучився «Ощадбанк». Відповідний договір про співпрацю укладено напередодні. Відтепер позику на розвиток власної справи із компенсацією відсотків від міської влади можна отримати, звернувшись до будь-якого із відділень нового банку-партнеру Програми. Про це повідомили у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

«Зі збільшенням кількості банків-партнерів Програми впевнено зростає і кількість столичних підприємців, що вже скористалися можливостями для розвитку власної справи. Учасниками Програми за півроку її роботи вже стали столичні підприємства-виробники компресійного трикотажу, сувенірної продукції, молочних продуктів, лакофарбової продукції, тощо. Наразі механізм компенсації процентних ставок за Програмою працює злагоджено та без перебоїв», – повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Андрій Мельничук.

За словами заступника голови правління «Ощадбанку» Андрія Стецевича, розвиток малого та середнього бізнесу – один із стратегічних напрямів для фінансової установи.

«У нас є спеціально розроблена програма «Будуй своє», яка забезпечує навчання та підтримку підприємців. Адже саме їхня успішність є критично необхідною складовою ринкової економіки. Це конкуренція, робочі місця, товари на експорт. Унаслідок укладення договору про співпрацю «Ощадбанку» із КМДА підприємці Києва мають змогу отримати кредит з компенсацією 50% за кредитом», – наголосив Андрій Стецевич.

«Ми раді вітати в колі учасників Програми КМДА та НУФ із компенсації процентів найбільший банк України – «Ощадбанк», який успішно реалізував спільний із НУФ проект із удосконалення процедур та технологій кредитування малих і середніх підприємств у Київському відділені та продовжує поширювати отримані результати проекту на всі регіони України. Реалізація спільного проекту НУФ та «Ощадбанку» сприятимуть ефективному, якісному та швидкому кредитуванню МСП не лише у Києві, а й по всій Україні», – зазначив в.о. керівника НУФ Валерій Майборода.

Відповідно до Положення, затвердженого рішенням Київської міської ради від 21 вересня 2017 року, фінансово-кредитна підтримка надається у вигляді компенсації відсотків за кредитами столичному малому та середньому підприємництву у таких галузях як виробництво, розвиток закладів дошкільної освіти та сфери житлово-комунальних послуг. Завдяки механізму компенсації для кінцевого позичальника відсоткова ставка є найнижчою в Україні і становить до 10% річних. У 2018 році на компенсацію за процентними ставками виділено 10 млн грн.

Більше про умови Програми читайте за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]