Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київський Центр підготовки до Національного спротиву ввів додатковий курс для ознайомлення з роботою операторів БПЛА (+відео)

14 травня 2024 року, 14:54

Київський Центр підготовки до Національного спротиву вдосконалює напрями навчання добровольців: введено безкоштовний додатковий п’ятиденний курс для ознайомлення з роботою безпілотних літальних апаратів. Днями відбувся перший випуск курсантів за цією програмою. Про це у своєму Telegram-каналі повідомляє КО «Муніципальна охорона».

Підготовку охочих забезпечують інструктори комунального об’єднання, які мають бойовий досвід. Із 2022 року вони проводять навчання за напрямами: тактико-спеціальна підготовка в урбанізованій зоні та на відкритій місцевості, домедична підготовка (тактична медицина), основи інженерної підготовки (базові знання з пересування на замінованих територіях, класифікація мінних боєприпасів тощо), психологічна підготовка, основи роботи БПЛА.

Водночас нові тактики, специфіка бойових дій третього року повномасштабної російсько-української війни вимагають впровадження нових напрямів підготовки. Тому фахівці посилюють і вдосконалюють курс підготовки операторів бойових дронів. 

Від початку цього року Центр підготовки КО «Муніципальна охорона» в межах безпеки та оборони столиці підготував більше 6 000 осіб. Загалом під час програмних заходів із підвищення обороноздатності столиці з 2023 року навчання пройшли більше 26 000 людей. Також понад 15 000 громадян пройшли спеціальну військову підготовку добровольчих формувань територіальної громади (ДФТГ). 

Записатися на курс навчання в Центрі підготовки до Національного спротиву можна за посиланням: https://e.surl.li/kawbru.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]