Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Звернення Київського міського голови Віталія Кличка з нагоди Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травня 2024 року, 10:01

Щороку 18 травня Україна відзначає День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу. Це і данина пам’яті жертв депортації, результатом якої 80 років тому стало виселення зі своїх рідних домівок понад 180 тис. людей. І це – частина боротьби, яка триває і сьогодні.

В умовах тимчасової окупації Криму росією, вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу та демонстрація солідарності в боротьбі за відновлення їхніх прав має важливе загальнодержавне та міжнародне значення.

Після незаконної анексії Криму у 2014 році ми бачимо фактично повторення подій Другої світової війни, коли відбулося виселення корінного народу з півострова.

Але мужній кримськотатарський народ не схиляє голову перед катами і від початку росії проти України бореться за справедливість, пліч-о-пліч з українцями воює на фронті, захищаючи українську землю в лавах Збройних Сил України.

Меджліс та Курултай кримськотатарського народу разом з усією країною виступив на захист нашої держави.

І, як би складно не було, разом ми все подолаємо і переможемо! І кримські татари повернуться у свої домівки, в український Крим!

А сьогодні ми схиляємо голови, згадуємо та шануємо памʼять невинних жертв геноциду кримськотатарського народу...

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]