Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київ Незламний»: у столиці відбувся другий етап спортивних змагань для ветеранів та їхніх родин

14 травня 2023 року, 14:15

Сьогодні для ветеранів та їхніх родин у київському парку «Муромець» вдруге відбувся комплексний спортивний захід із силових та адаптивних видів спорту «Київ Незламний». Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Місто активно сприяє реабілітації ветеранів через фізичну культуру і спорт. Працюємо над розвитком ефективної спортивної реабілітації учасників бойових дій, що містить елементи мотивації до систематичних занять спортом. Зокрема, організовуємо відкриті тренування в найкращих спортивних клубах столиці, змагання з різних видів спорту, майстер-класи та лекції. Для ветеранів заняття спортом та участь у змаганнях є не тільки корисним відпочинком, а й важливою складовою ефективної реабілітації. Участь у змаганнях додає мотивації до тренувань, допомагає покращити результати, знайти нових друзів та отримати підтримку від однодумців», – зазначила Марина Хонда.

Учасники взяли участь у змаганнях із наступних видів спорту:

  • інвастронг (змагання зі стронгмену для атлетів з інвалідністю);
  • стрільба з лука (дистанція – 18 метрів, 10 пострілів);
  • веслування на тренажері (дистанції – 1 і 4 хв) та в командах;
  • тяга штанги 100х100;
  • жим лежачи (дисципліни – на максимум і на рази);
  • відкритий кубок Києва зі стронгмену (абсолютна вагова категорія, 5 вправ).

Для родин ветеранів провели майстер-класи з фітнесу від найкращих тренерів Києва. Окрім фізичних вправ, учасники також отримали консультації від професійних спортсменів і досвідчених тренерів щодо формування збалансованого щоденного раціону та дізнались як правильно підібрати харчування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]