Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ залучив близько 1,5 млрд грн міжнародної допомоги у вигляді потужного обладнання й техніки для відновлення енергооб’єктів

29 лютого 2024 року, 14:33

У процесі відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури після ворожих обстрілів Києву вдалось залучити безпрецедентну за обсягами та характеристиками міжнародну допомогу. Йдеться про унікальне потужне обладнання для відновлення генеруючих комплексів, низку комплектуючих, техніку для безперебійного енергопостачання тощо. У фінансовому еквіваленті розміри залученої допомоги для столиці сягають 1,5 млрд грн. Про це під час виступу на пленарному засіданні сесії Київради заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що, враховуючи масштаб столичної енергосистеми та серйозність пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів, спрямування коштів на їх ремонт є одним із пріоритетів.

«На придбання обладнання та матеріалів місто з бюджету спрямувало близько 1 млрд грн, ще близько 800 млн грн – кошти комунального підприємства «Київтеплоенерго». Нове надійне обладнання зараз приходить на заміну пошкодженому або зруйнованому, яке й так будувалось ще в радянські часи і було дуже зношеним. Кожен об’єкт – унікальний з точки зору масштабу й конфігурації. Ускладнюють нам завдання і терміни виготовлення нового обладнання, які можуть становити від одного місяця до більше року», – пояснює Петро Пантелеєв.

Утім, як зазначив заступник голови КМДА, у столиці вже замінили близько тисячі одиниць обладнання, що вичерпали термін експлуатації. Ця робота триває, і місто залучає всі можливі ресурси і допомогу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]