Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська територіальна виборча комісія за три дні видала 18 тисяч посвідчень спостерігачам

25 жовтня 2020 року, 14:46

За три дні Київська міська територіальна виборча комісія видала 18 тисяч посвідчень спостерігачам. Про це під час онлайн-брифінгу повідомила голова Київської міської територіальної виборчої комісії Валентина Королькова.

«До нас за декілька днів перед днем голосування, використовуючи своє право, звернулись суб’єкти виборчого процесу. Вони направили списки. Це різні громадські організації, політичні партії. Вони направили подання і загалом кількість цих подань була на 18 тисяч осіб. Міська комісія забезпечила друк та видачу всім 18 тисячам посвідчення, які мають печатку міської територіальної виборчої комісії і підпис голови. Голова особисто ставила печатку на всі 18 тисяч. І це було зроблено вчасно, всі отримали і зараз є на дільницях», – зазначила Валентина Королькова.

Нагадаємо, у Києві відкрилися і працюють у штатному режимі всі виборчі дільниці.

Аби вибори під час пандемії відбулися максимально безпечно, місто виділило з бюджету 1 мільйон 300 тисяч гривень на дезінфікуючі засоби та засоби індивідуального захисту. Усі виборчі дільниці Києва вже їх отримали. 

Дезінфекцію приміщень виборчих дільниць обов’язково проводитимуть кожні 4 години. Окрім того, на дільницях обладнано місця для збору та утилізації засобів індивідуального захисту, розмітку для дотримання соціальної дистанції.

Громадський порядок у Києві під час виборів забезпечують близько 8 тисяч поліцейських. Із них 4,5 тисячі – безпосередньо на виборчих дільницях. Також у патрулюванні в парках, скверах та на вокзалах поліцейським допомагає «Муніципальна охорона». На випадок повідомлень про мінування дільниць 25 жовтня у столиці чергуватимуть 12 груп вибухотехніків. А також 100 бригад швидкої допомоги.

Звертаємо увагу, що у разі виявлення порушень законодавства під час виборчого процесу треба зателефонувати «102».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]