Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Київ компенсував із міського бюджету вже майже 181 мільйон гривень за пільговий проїзд міським пасажирським транспортом

15 червня 2023 року, 14:19

Київ компенсував уже майже 181 мільйон гривень із міського бюджету за пільговий проїзд міським пасажирським транспортом. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Як і в попередні роки, найбільшою статтею витрат за програмою «Турбота. Назустріч киянам» є компенсація пільгового проїзду міським пасажирським транспортом. Цього року міським бюджетом для цього передбачено 1 мільярд 81 мільйон гривень, що дасть можливість компенсувати вартість проїзду для 990 тисяч людей. Станом на 1 травня уже компенсували перевізникам 180 мільйонів 846 тисяч гривень. Ми фіксуємо, що в порівнянні з 2021 роком, зменшилася кількість поїздок пільгових категорій. За цей самий період у 2021 було компенсовано 262 мільйони 193 тисячі», – зазначила Марина Хонда.

Нагадаємо, категорії осіб, які користуються правом пільгового проїзду у міському пасажирському транспорті, визначена законодавством України, – це 20 категорій. Зокрема, це пенсіонери, діти з інвалідністю, люди з інвалідністю І, ІІ, ІІІ груп, особи, які здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей, військовослужбовці, які стали особами з інвалідністю внаслідок бойових дій, учасники бойових дій, батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або зникли безвісти та інші.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]