Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: У жовтні на телефон довіри надійшло понад 500 звернень щодо домашнього насильства, а мобільні бригади надали близько 170 консультацій

31 жовтня 2023 року, 15:07

У жовтні на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло понад 500 звернень щодо домашнього насильства, а мобільні бригади надали близько 170 консультацій. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Ми вкотре фіксуємо збільшення кількості звернень щодо домашнього насильства. У жовтні до фахівців Центру по допомогу вже звернулися 461 жінка та 52 чоловіки. Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги надали близько 170 консультацій щодо домашнього насильства. Це майже на 27% більше, ніж у вересні. Кожен випадок насильства – це не лише проблема конкретної сім’ї, а й тривожний сигнал для всього суспільства. Якщо ви або ваші знайомі постраждали від домашнього насильства, не бійтеся звертатися по допомогу. Наші фахівці завжди готові надати необхідну підтримку та консультацію», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, в кімнатах кризового реагування перебували 14 жінок, 9 дітей та 2 чоловіків. У притулку – 6 жінок та 5 дітей.

«Ви можете отримати повний комплекс підтримки, зокрема фахову психологічну та юридичну допомогу, а також можливість тимчасового безпечного перебування в кімнатах кризового реагування або притулках. Їхні адреси не розголошуються з міркувань безпеки. Пам’ятайте, ви – не одні. Є люди, які хочуть та можуть вам допомогти, – звертайтеся», – наголосила заступниця голови КМДА.

Міська служба телефона довіри працює абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу в Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою: вул. Райдужна, 6-А.

Звернутися для консультацій юристів і психологів також можна в соціальних мережах Центру:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]